Na hlavný obsah

Šou, ktorá si získala státisíce divákov sa vracia na obrazovky: V októbri sa začne nová sezóna šou Pečie celé Slovensko

Úspešná relácia začne svoju piatu sezónu.

Šou Pečie celé Slovensko sa vracia v piatej sezóne.
Šou Pečie celé Slovensko sa vracia v piatej sezóne. Foto: STVR

Šou Pečie celé Slovensko sa na obrazovky vracia v piatej sezóne. Už v nedeľu 5. októbra sa o 20.30 h vráti na Jednotku s novými premiérovými epizódami. Počas dvanástich týždňov predstaví svoje cukrárske a pekárske umenie opäť dvanásť amatérskych pekárok a pekárov, ktorých čaká v súťaži množstvo originálnych výziev v boji o titul Majster pekár 2025.

Obľúbená moderátorská dvojica Juraj Bača a Milan Zimnýkoval zostáva vítať divákov každú nedeľu o 20.30 h aj v piatej sezóne Pečie celé Slovensko. Umenie pekárov a pekárok posúdia ostrieľané profesionálky a už päťnásobné porotkyne Jozefína Zaukolcová a Petra Tóthová. Tie zhodnotili, že pekári na castingy chodia stále pripravenejší.

„Tohtoroční súťažiaci majú napozerané všetky série, sledujú trendy a poctivo trénujú. Už na kastingu vidno, že do stanu idú s jasným cieľom: ukázať, čo dokážu a možno sa aj trochu zviditeľniť. Verím, že sme opäť vybrali parádnu dvanástku akčných, pripravených a hlavne nadšených ľudí, ktorí tam skutočne chcú byť,“ vyjadrila sa Jozefína Zaukolcová.

„Na sociálnych sieťach mi pravidelne píšu ľudia s fotkami dezertov a pýtajú sa, či majú šancu dostať sa na kasting. Vďaka našej šou vedia rýchlo zistiť, kde robia chyby, a systematicky sa zlepšujú. Celkovo mám pocit, že úroveň domáceho pečenia na Slovensku výrazne narástla,“ dopĺňa Petra Tóthová.

Nové recepty

Tucet súťažiacich čaká až 36 receptov, s ktorými sa po dobu dvanástich týždňov budú musieť popasovať. Osobné, technické aj kreatívne výzvy prinesú v každej epizóde novej sezóny šou Pečie celé Slovensko príležitosť pre pekárky a pekárov presvedčiť porotu o svojej šikovnosti a cukrárskych zručnostiach.

„Každý rok sa snažíme priniesť nejakú osviežujúcu novinku. Tentoraz do technickej výzvy zaradíme nečakaný ťah: porotkyne predvedú súťažiacim naživo mimoriadne náročný postup, ktorý väčšina domácich pekárov nikdy neskúsila. Kreatívny tím mal obavy, či to vôbec zvládnu, no práve táto „mission impossible“ ich môže príjemne – alebo nepríjemne – prekvapiť. Som presvedčený, že to zaskočí aj ostrieľaných fanúšikov šou Pečie celé Slovensko,“ prezradil o novinke v piatej sérii režisér Jeffo Minařík.

Jedinečné prostredie a atmosféra

Zahraničná licencia presne špecifikuje prostredie natáčania a kladie naň vysoké nároky. Do finálneho výberu vstupovalo množstvo faktorov, ktoré rozhodli práve v prospech kaštieľa v Bernolákove.

Piata séria pokračuje v tradícii a celý štáb sa na jar opäť na šesť týždňov presunul do areálu Theresia Chateau v Bernolákove. Stan bol navrhnutý a vybudovaný špeciálne pre natáčanie šou a ide o jeden z najkrajších stanov v rámci všetkých krajín, v ktorých sa šou vysielala. Jeho stavba trvala dva týždne a v areáli kaštieľa v Bernolákove stojí dodnes.

Okrem vizuálneho stvárnenia si diváci užívajú príjemnú atmosféru, ktorú šou Pečie celé Slovensko prináša na televízne obrazovky. Zhodli sa na tom aj moderátori relácie. „Od začiatku tvrdím, že kľúčom je dobrá energia.

V čase negatívnych správ ponúkame divákom únik k partii ľudí, ktorí milujú pečenie a navzájom si fandia. Žiadne intrigy, vulgarizmy ani senzácie, len obyčajné dobro, ktoré cez kamery cítiť. To potvrdzuje aj sledovanosť,“ hovorí Juraj Bača.

Za pravdu mu dal aj Milan „Junior“ Zimnýkoval: „V stane sa stretne dvanásť nadšencov a veľký štáb, no nikto nemá dôvod „šťúrať“ – ide o feel-good atmosféru, v ktorej sa nevulgárne, nehystericky a bez intríg ukazuje obyčajné dobro. Aj preto si mnoho mužov v nedeľu večer potichu sadne k televízii a robí z toho rodinný rituál.“

Dve tony a 420 druhov surovín v 91 hodinách pečenia

Súťažiaci minuli počas natáčania piatej série obľúbenej šou viac ako dve tony surovín. Piekli neuveriteľných 91 hodín a použili vyše 420 rôznych druhov surovín:

  • 40 druhov rôznych korenín;
  • 41 druhov čerstvého, sušeného a mrazeného ovocia, spolu vyše 170 kg;
  • 45 kg zeleniny;
  • 3 130 ks vajec;
  • 225 kg múky;
  • 210 kg cukru;
  • 175 l mlieka;
  • 100 kg čokolády;
  • 85 l smotany;
  • 100 l oleja;
  • 115 kg masla;
  • a množstvo ďalších surovín.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko